Enkratni prispevek za novorojence

novorojenciSklep o enkratnem prispevku za novorojence v občini Trnovska vas za leto 2020.

Ta sklep ureja enkratni prispevek za novorojence v Občini Trnovska vas, rojene v letu 2020.

Občina Trnovska vas je prejemnica SREBRNEGA CERTIFIKATA ISSO

Občina Trnovska vas je prejemnica SREBRNEGA CERTIFIKATA ISSO

Na osnovi raziskave – projekta ZLATI KAMEN se je Občina Trnovska vas uvrstila med boljše slovenske občine, saj ponuja prebivalcem kakovostno raven življenja.

Občina Trnovska je izmed 212 slovenskih občin na področju demografije na 7. mestu ter  na 203. mestu na področju življenjskega standarda.

Ključni aspekti demografije kažejo, kako ugoden je položaj občine za priseljevanje, kakšna je starostna struktura prebivalstva in ali število prebivalcev rastne zaradi priseljevanja in kazalnikov vitalnosti kraja. Indeks življenjskega standarda zajema kazalnike, s katerimi spremljamo stanje na področju splošne blaginje prebivalstva v kraju, stanovanjskega in zdravstvenega standarda ter dodatnih elementov, ki vplivajo na kakovost življenja v kraju.

Informacijski sistem slovenskih občin (ISSO) je najbolj celovito orodje za metriko in analizo slovenskih občin. Sistem združuje vse najpomembnejše dostopne kazalnike razvoja na ravni občine. S tem omogoča primerjalno presojo oz. vrednotenje (benchmarking) občin.

ISSO je narejen po meri slovenskih občin tako, da ga lahko uporabljajo prav vse občine od najmanjše do največje. Večina podobnih sistemov po svetu je prilagojenih za večja mesta. Poleg tega je ISSO v celoti prilagojen slovenskim razmeram: vključuje podatke, ki so v Sloveniji dostopni in ki so za naše okolje smiselni.

 

IZSEK IZ POROČILA O UVRSTITVI OBČINE TRNOVSKA VAS GLEDE NA KAZALNIKE ISSO

 

Informacija glede okužbe s koronavirusom

V primeru, da obstaja sum na okužbo s koronavirusom JZ Zdravstveni dom Ptuj svetuje, da pokličete osebnega / nadomestnega zdravnika, izven delovnega časa pa dežurno službo ZD Ptuj 02/ 787 16 91.

Več v dopisu JZ Zdravstvenega doma Ptuj

Vlada Republike Slovenije si ves čas prizadeva, da državljanom in vsem, ki se nahajajo na območju Slovenije, zagotavlja aktualne, natančne in pravočasne informacije. Vlada javnost sproti obvešča o razvoju dogodkov na osrednjem spletnem mestu o koronavirusu (https://www.gov.si/podrocja/zdravje/preventiva-in-skrb-za-zdravje/obvladovanje-nalezljivih-bolezni/koronavirus/) in prek družbenih omrežij (TW: @vladaRS, FB Vlada RS). 

Pristojna ministrstva z navodili za ravnanje obveščajo vse javne in zasebne zdravstvene zavode, vzgojno-izobraževalne, visokošolske in raziskovalne zavode, objavljajo priporočila glede množičnih prireditev, priporočila potnikom itd., da bi na ta način dosegli vse relevantne javnosti in s preventivnimi ukrepi čim bolj zajezili morebitno širjenje koronavirusa. https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov 

Kaj  je koronaviros?

Informativno predavanje z zdravnikom »Pot do telesnega in duševnega zdravja«

Informativno predavanje z zdravnikom »Pot do telesnega in duševnega zdravja«, nedelja, 8. 3. 2020 ob 15.00, v Narodnem domu na Ptuju, Jadranska ulica 13, Ptuj 

Predavanje bo vodila zdravnica iz Avstrije, dr. med. Elisabeth Doggendorf.

Prikazane bodo možnosti ozdravitve po duhovni poti.

Predstavljene bodo medicinsko dokazane ozdravitve.

Ozdravljeni bodo poročali, kako so po tej poti premagali duševne, telesne ali druge medicinsko opredeljene neozdravljive bolezni.

Tudi mladi bodo poročali o svojih izkušnjah.

Podane bodo informacije o Brunu Gröningu in Krogu prijateljev Bruna Gröninga.

Na predavanju bo pojasnjen način sprejemanja naravne zdravilne moči, kar bodo lahko udeleženci tudi doživeli.

Vljudno vabljeni vsi zainteresirani.

Vstop je prost. Prostovoljni prispevki so zaželeni.

Kontakt:

Tel. 031 338 460 

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Internet: https://www.bruno-groening.org/sl

Kaj se dogaja v društvih

drustva1111Društva, ki delujejo na območju Občine Trnovska vas organizirajo v letu 2020 naslednje prireditve, dogodke.

Koledar prireditev za leto 2020